fbpx
Värmeväxlare2019-03-15T10:58:45+00:00

Värmeväxlare

En värmeväxlare överför värme mellan två olika medier. De förekommer i en mängd utföranden: vätska-vätska, vätska-luft eller gas, luft-luft med mera. Oavsett typ minskar deras effektivitet över tid, på grund av att det uppstår beläggningar på de värmeöverförande ytorna. Dessa beläggningar kommer att minska energieffektiviteten och ge ett sämre flöde av mediet som växlaren innehåller.

För att återställa funktionen behöver växlare rengöras med vissa intervall. Detta är något som samtliga tillverkare upplyser om i sina underhållsinstruktioner, men som tyvärr ofta förbises. Det är inte ovanligt att många dömer ut växlare som fått nedsatt prestanda som ”slut”, men en rätt underhållen växlare kan fungera oklanderligt i många decennier. Vi CIP-tvättar alla typer av växlare utan dessa behöver plockas isär eller demonteras.

Det är tyvärr inte ovanligt att nya växlare på grund av felaktig driftsättning och försmutsande medier får avsevärt reducerad verkningsgrad redan efter något år.

Waren är en fullservicepartner i allt som berör värmeväxlare. Vi har den erforderliga kompetensen för att avgöra vilken typ av service som krävs. Vi utför alla typer av rekonditioneringstjänster, vilka som regel återställer växlaren till så nära nyskick som möjligt.

Vi utför även totalrenoveringar växlare med allt från packningsbyten till plattbyten.

Värmesystem

Vi utför vätskebehandling i värmesystem för att effektivisera energianvändningen. Vi lämnar alltid garanti när vi åtgärdar brister. Waren har anpassade lösningar för aktiv vätskebehandling i energi- och klimattekniska system.

Läs mer

Processvatten

Med Wareneffekten kan vi bidra till att minska både vattenförbrukning och kemikalieförbrukning inom er produktionsprocess. Vi har effektiva och miljövänliga typer av produkter som optimalt löser era problem. Låt oss effektivisera er produktion.

Läs mer

Vi garanterar er mediekvalitet.

Vätskebehandling i enlighet med Svensk standard©.