fbpx
Kylväxlare2018-12-14T10:34:50+00:00

Kylväxlare

Kylväxlare har många likheter med värmeväxlare i sin konstruktion.
Men där slutar också ofta likheterna, då kylväxlare ofta har mer nedsmutsade medier som flödar genom dessa.

De kylväxlare som sitter i slutna system har ofta samma typ av problem med beläggningar och försämrad effektivitet som en värmeväxlare. Men en kylväxlare blir så mycket känsligare.

I en värmeväxlare som kanske har en medietemperatur på 70 grader blir en grads tapp inte så många procent. Men om en kylväxlare men en temperatur på 12 grader tappar en grad, blir förlusten mer än tre gånger så stor.

En stor del av kylväxlarna har dessutom sjövatten som flödar genom dessa, vilket snabbt skapar beläggningar av bakterier och organiska material. Dessa växlare har ännu större behov av kontinuerlig CIP-rengöring.

Waren är en fullservicepartner i allt som berör kylväxlare. Vi har den erforderliga kompetensen för att avgöra vilken typ av service som krävs. Vi utför alla typer av rekonditioneringstjänster, vilka som regel återställer växlaren till så nära nyskick som möjligt.

Vi utför även totalrenoveringar växlare med allt från packningsbyten till plattbyten.

Kylsystem

Temperaturerna i kylsystem gör att väldigt små effektförluster blir väldigt kännbara, dessutom ökar risken för mikrobiell tillväxt och snabb korrosion. Man får en snabbt en försämrad effekt och beläggningarna påskyndar materialförstörelsen med resultatet att systemet fungerar allt sämre, trots ökande energianvändning.

Det är oerhört viktigt att vårda och behandla anläggningarna, produktionsbortfall på grund av ineffektiv kyla är en stor kostnad. Vi tryggar effektiviteten och säkrar er produktion.

 

Läs mer

Vätskebehandling i enlighet med Svensk standard©.

Kontakta oss för mer information

Waren International AB
Nålvägen 3
931 57 Skellefteå

Waren International AB
Östra Bangatan 8
195 60 Arlandastad

Växel 0910 – 105 00

…………………………………………………………………..

E-post info@waren.se

…………………………………………………………………..

Internet www.waren.se

…………………………………………………………………..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Värme

…………………………………………………………………..

Kyla

…………………………………………………………………..

Koncept

…………………………………………………………………..

Anpassade lösningar inom vätskebehandling i enlighet med Svensk standard© i energi- och klimattekniska system för fastigheter och industrier.